Malay Chinese (Traditional) English French German Indonesian Vietnamese

Teknologi Bamboo-Qun

Sample icon 2 Rx-Water merupakan sistempenapis Air pertama di dunia yang mengaplikasikan teknologi Bamboo-Qun.

Fungsi 2 dalam 1

Sample icon1 Teknologi 1 sentuhan dengan dwi fungsi Air Penawar Beraura Rx-Water dan Sistem Rx-Ozon.

Sijil Halal JAKIM

Sample icon 3 Mendapat sijil halal daripada JAKIM dan disokong oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM).

Print

Mencari water filter halal & bermineral? RxWater pilihan terbaik utk anda!

Mencari penapis air HALAL & BERMINERAL?

RxWATER pilihan bijak bg umat Islam! Mengapa water filter yang diilhamkan oleh Doktor Perubatan Islam yang pulih dari Kanser dengan Terapi Air harus menjadi pilihan bagi anda sekeluarga? Sebagai ibu bapa dan anak yang prihatin kepada kesihatan keluarga, kita akan sentiasa mencari yang terbaik untuk anak-anak dan keluarga yang kita sayangi..

Setiap hari kita dan orang yang tersayang sentiasa sibuk dgn pelbagai aktiviti. Dan adakah kita juga sedar bahawa setiap hari hidup kita bergantung pada air? Namun kadang-kadang walaupun kita rasa kita dah jalani hidup sihat, kita dan orang orang tersayang masih tidak terlepas dari penyakit dan kita tertanya Tanya kenapa aku masih sakit sedangkan aku bersenam dan jalani gaya hidup dan pemakanan yang sihat.

Ramai dari kita kita tidak sedar punca kebanyakan penyakit adalah berpunca dari air yang kita minum setiap hari. Mungkin ramai yang tidak sedar bahawa air yang kita guna yang minum, mencuci dan memasak itu datang dari sumber yang tercemar seperti sungai, empangan, tangki air dan sebagainya. Air yang keluar dari paip rumah kita tidak terlepas dari klorin, kuman, najis, karat, keladak dan kimia. Bahan-bahan ini adalah menjadi punca penyakit yang kita alami.

Bagaimana pula dengan makanan yang kita makan setiap hari? Sayur, buah-buahan yang sentiasa terdedah dengan racun serangga dan kimia. Ayam dan daging pula disuntik dengan hormone dan anti biotik. Ikan dilaut pula tercemar dengan merkuri, plumbum dan bahan kumbahan industri. Jadi apa lagi yang selamat dimakan?

 


Sanggupkah anda mengorbankan kesihatan diri dan mereka yang tersayang?

Riwayat Rxwater

Dr. Noordin Darus merupakan seorang doktor perubatan, pakar motivasi dan perunding kesejahteraan yang cukup terkenal. Sebagai ketua perubatan di Majlis Sukan Negara beliau telah membantu atlet-atlet tanah air mencapai prestasi maksima di medan sukan. Selepas meninggalkan Majlis Sukan Negara, beliau menjadi perunding kesejahteraan melalui seminar-seminar bersama syarikat-syarikat terkemuka. Dr. Noordin Darus juga sering muncul di kaca TV, radio dan artikel surat khabar mahupun majalah berkaitan isu-isu kesihatan dan kesejahteraan. Oleh itu, diagnosis doktor pada tahun 2001 yang mengesahkan beliau menghidap penyakit kanser darah merupakan satu kejutan. Beliau harus melalui perit rawatan kanser, menyebabkan kemusnahan sel-sel darah dan kehilangan rambut serta penurunan berat badan secara mendadak. Tatkala melalui detik-detik getir ini, Dr. Noordin Darus tidak pernah patah semangat dan menyerah kepada kata-kata doktor sahaja. Beliau tertanya-tanya bagaimana seorang doktor dan pakar kesejahteraan yang menjaga makan dan minum dan sentiasa bersenam masih boleh menghidap kanser.

Kajian beliau mendapati bahawa salah satu punca kanser datangnya daripada sumber air yang mengandungi bahan-bahan radikal seperti klorin. Dari situ beliau mula berminta mendalami Terapi Air yang ketika itu masih di peringkat permulaan. Jelas pada beliau bahawa ketika sedang mengalami rawatan kanser, air yang berbeza memberi tindak balas berbeza terhadap tubuh badannya. Kalau minum air masak sahaja, beliau lebih mudah rasa sakit dan mual selepas rawatan kemoterapi. Tetapi kalau minum air seperti air zam-zam, reaksinya positif. Pemahaman ini membuatkan beliau semakin teruja meneroka teknologi penapisan air. 


Dengan penyelidikan sendiri dan modal daripada simpanan, beliau mula mengeluarkan prototaip sistem penapisan yang mengaplikasikan teknologi dan teknik yang bersesuaian dengan falsafah beliau. Cukup menarik apabila beliau mendapat reaksi positif terhadap air tersebut dan mula bersemangat untuk berkongsi kehebatan air ini kepada pesakit-pesakit yang lain. 6 bulan selepas memulakan rawatan kanser dan beberapa bulan selepas memulakan Terapi Air, Dr. Noordin Darus kembali aktif mencari peluang mengembangkan penemuan ini. Dari situlah bermulanya produk RxWater. Rx merupakan satu simbol unik yang digunakan oleh doktor-doktor perubatan apabila menulis preskripsi. Dan penggunaan Rx dalam RxWater amatlah sesuai kerana dari permulaan, produk ini unik kerana ianya bukan sekadar penapis air biasa tetapi menjanjikan air yang bersih lagi menyihatkan. Dikenali sebagai Air Aura pertama di pasaran, keberkesanan produk RxWater membuatkan semakin ramai individu berkongsi kisah RxWater kepada rakan masing-masing.

Sehingga ke hari ini, lebih 200,000 pengguna telah merasai nikmat dan kelebihan minuman air Rx-Water®. Kini, setelah 7 tahun berlalu, Dato' Dr. Noordin kembali memperkenalkan evolusi di dalam Rx-Water® untuk memenuhi permintaan pasaran dan kehendak semasa dengan The All New Rx-Water® - sistem air 2 dalam 1 yang Unik, Suci dan Berkesan.

Penggunaan RX water juga kini terdapat di:
1. Istana N.Selangor - 7 unit
2. Istana N.Johor - 13 unit
3. Istana N.Kedah - 8 unit
4. Kediaman PM di Putrajaya - 2 unit
5. Kediaman Men.Kesihatan - 2 unit
6. Kediaman MB Kelantan - 1 unit
7. Beribu-ribu orang guru dan banyak lagi…


Memperkenalkan: The All New Rxwater!

Sistem penapisan RxWater yang memang telah terkenal sejak 9 tahun lalu dan lebih dari 200,000 pengguna mendapat faedah Terapi Air Penyembuh Aura kini kembali dengan teknologi terkini dan manfaatnya lebih berkesan. Menggabungkan 2 teknologi dalam 1 The All New RxWater Sistem menjaminkan gaya dan kualiti hidup lebih sihat dan bermakna. Ia bukan sekadar penapis air.

The All New RxWater adalah sistem penapisan air yang pertama di dunia yang menggunakan Bamboo Qun iaitu sejenis zat yang terdapat di dalam buluh. Zat ini bukan saja boleh melazatkan air malahan boleh membunuh kuman tanpa menggunakan bahan kimia dan ia juga boleh meningkatkan aura air. Kuasa Far Infra Red yang terdapat dalam Bamboo Qun boleh memberi tenaga seumpama tenaga matahari. Ilmu dan rahsia ini tersimpan sejak tahun 1486 oleh dinasti Ming dan kini dibongkar semula untuk manfaat kita bersama.

Melalui katrij yang digunakan agen Bamboo Qun ini mampu mencegah pertumbuhan bakteria dengan lebih cepat dan efektif daripada penapis air biasa yang menggunakan karbon dan juga arang. Apatah lagi dengan pertambahan bebola Kristal dan pemindahan maklumat yang diserapkan dalam katrij katrij yang berkenaan.

Yang membuatkan The All New RxWater lebih istimewa ialah ia datang bersama sistem Rx Ozonizer. Dengan hanya menekan satu butang sahaja kita boleh menggunakan Rx Ozonizer untuk membasuh semua jenis makanan. Rx Ozonizer bertindak untuk membersih makanan dengan membunuh bakteria, kulat, virus, mencuci semburan kimia, antibiotic, hormon pembesaran, menghilangkan bahan pewarna, pengawet dan lain lain.

Ozonizer juga bertindak sebagai bahan pencuci Sterilisasi dan amat berkesan untuk mencuci alatan bayi tanpa menggunakan sabun berkimia. Rx Ozonizer juga mampu menghilangkan bau bauan yang kuat seperti durian, belacan, hanyir ikan dan bila digunakan utk berkumur, ia membantu menhilangkan bau mulut.

The All New RxWater bukan saja memberi teknologi dan kesihatan yang baik, bahkan satu gaya hidup moden dan terkini. Ia bukan sekadar penapis air!
Jika anda fikirkan kesihatan itu mahal, cubalah kesakitan! The All New RxWater.. Unik, Suci, Berkesan!

KEUNIKAN RXWATER

 • Agen Bio-Aktif Bamboo-Qun yang pertama seumpamanya di Dunia dan dipatenkan oleh Worldwellness Network - Ia diadaptasikan dari teknologi zaman Dinasti Ming pada tahun 1428 yang menyimpan air yang diambil dari perigi Diraja dan disimpan di dalam Buluh khas. Zat bio-aktif Buluh adalah 10 kali ganda lebih kuat dari Arang kayu atau Arang Tempurung. Air yang tersimpan ini menjadi begitu bersih & selamat kerana agen bio-aktif Bamboo-Qun ini 'hidup dengan memakan bakteria'. Di samping ianya memberi rasa sedap dan Tenaga FIR semulajadi kepada Air
 • Biominex Beads pula mengion & mengalkali Air dan menghasilkan pH air dari 8 ke 8.5 di samping Activated Carbon yang menyerap bau-bauan, warna & bahan toksik seperti Klorin
 • Teknologi Crystal Ball mewujudkan Pemindahan Tenaga & pengaktifan penyembuhan semulajadi ( ia sama seperti batu-batuan kristal mahal yang dijual di kedai2 kristal yang mempunyai nilai Terapeutik)
 • Rx-Ozon: The All New RxWater bukan sahaja menapis air minuman dan menghasilkan air berkhasiat, tetapi ia juga mampu mengeluarkan air padat Ozon untk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia & bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian. One Touch Technology pada Plat elektronik menggunakan kuasa rendah untuk menghasilkan Ozon pada konsentrasi 0.125-0.255 ppm untuk digabungkan bersama RxWater. Ia merupakan Food Detoxifier & Sterilizer yang hebat.

Keistimewaan Rx-Ozon:

 • Berfungsi mengeluarkan air padat Ozon untk membasmi kuman, bakteria, bahan kimia & bau dalam penyediaan makanan dan kegunaan harian.
 • Air padat Ozon bertindak 3000X lebih kuat dari Klorin (tanpa bahaya seperti Klorin)
 • Menghilangkan kotoran, bahan kimia, racun, bakteria & Virus. Ia bertindak sebagai sterilizer
 • Menghilangkan bau, bahan pengawet, racun kulat, racun serangga pada Sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan2 lain (dengan merendamnya ke dalam air padat Ozon)
 • Mengekalkan kesegaran makanan
 • Menghilangkan bau hanyir pada ikan (terutama ikan air tawar) dan makanan2 laut lain
 • Menghilangkan bau-bau yang melekat pada tangan seperti bau Durian, bawang putih, belacan dll dengan hanya membasuhnya dalam 1 minit sahaja tanpa menggunakan sabun
 • Menghilangkan bau yang tak sedap pada mulut (bau petai, Jering, Durian, bau tar rokok dll) dengan berkumur-kumur dengannya dan bau badan yang kuat dengan menyapu bahagian tubuh dengan air Rx-Ozone
 • Pensteril botol bayi, peralatan dapur, tub mandi, sudu, senduk & garfu, berus gigi, sinki, mainan kanak-kanak, lantai, akuarium, sesuai digunakan di Spa, menghilangkan bau 'hancing' pada lantai bilik air dengan hanya satu siraman sahaja tanpa perlu disental selain boleh diguna untuk merendam pakaian bagi menghilangkan bau hapak & kotoran pada pakaian (malah lebih hebat dari menggunakan peluntur seperti Clorox dll tanpa apa2 kesan kimia yang 'tajam' pada kulit kita dari bahan Klorin konsentrasi tinggi).
 • Air Rx-Ozon juga boleh digunakan untuk perawatan muka yang berjerawat, berjeragat, menyembuhkan kudis, luka, jangkitan kulat pada kulit seperti panau, atheletes foot, kurap dll selain bagus untuk digunakan untuk berkumur-kumur bagi menyembuhkan sakit tekak, bisa2 dari luka2 dalam mulut dll. Hebat kan?


Tetapi jangan risau. Kita telah difahamkan melalui Ilmu tentang 'Air Hidup' RxWater sebelum ini bahawa Air Hidup akan mati jika terkena arus Elektrik. Air RxWater dalam Sistem 2 dalam 1 The All-New Rx-Water ini tidak akan terkena arus Elektrik selagi kita tidak tekan butang untuk mengeluarkan Rx-Ozone. Oleh itu, kita mendapat 2 manfaat yang berbeza dalam satu alat.


CIRI-CIRI UTAMA RX-WATER

 • Sedikit beralkali (pH 7.6 – analisis oleh Sirim) - oleh itu air yang ditapis oleh Penapis RxWater membantu menyerap asid yang terhasil selepas metabolisma badan dan seterusnya dibuang melalui perpeluhan dan perkumuhan
 • Mengandungi antioksidan – ini membantu mencegah kanser dari berlaku dan membantu untuk awet muda
 • Sifat alkali dari air yang ditapis dengan penapis RxWater - mampu mengubah radikal bebas kepada oksigen untuk kegunaan badan. Air yang ditapis dengan penapis RxWater mengandungi oksigen yang tinggi
 • Penggunaan sinaran infra merah semulajadi - membantu memecahkan molekul air dan menjadikan molekul air yang lebih halus seperti penghasilan pai water yang mudah diserap oleh badan
 • Merangsang metabolisma tubuh – melalui penghasilan ‘Aura’ sewaktu proses penapisan
 • Mempunyai sifat air yang terbaik dan membantu menguatkan daya ingatan
 • Mengandungi Vitamin B2, B3, C, D, dan K. Kandungan mineral utama (sehingga 30 mineral) yang terdapat didalam air dikekalkan pada kadar yang optimum bagi mengelakkan risiko kekurangan atau berlebihan nutrient
 • Air yang ditapis dengan penapis RxWater juga disahkan megandungi protein untuk tenaga tambahan
 • TIADA KESAN SAMPINGAN – penggunaan penapis Rx-Water membantu anda memperolehi kesihatan yang lebih baik
 • Pusingan air lawan jam berkonsepkan tawaf mengelilingi Kaabah
 • Penapis Rx-Water juga menyamak air untuk memastikan kesuciannya
 • Direka dan dikaji sendiri oleh Doktor perubatan yang pernah menghidap penyakit Kanser iaitu Dr Noordin Darus
 • Kawalan mutu bertaraf antarabangsa walaupun penapis RxWater ini adalah buatan tempatan
 • Penapis RxWater ini juga disokong oleh Program Well for Life dan Falsafah Kesejahteraan Sepanjang Hayat
 • Mudah dipasang dan dikendalikan serta menjimatkan ruang – kerana saiz penapis RxWater yang kecil
 • Dijamin halal - kerana ia adalah produk buatan syarikat Bumiputera Malaysia. Kandungan bahan penapis didalam setiap katrij menggunakan bahan yang bersih dan halal sahaja.

Ingin mendapatkan satu unit sebagai pelaburan kesihatan anda?? 

 

Jika anda merasakan yang kesihatan itu mahal, cubalah pula kesakitan! Hubungi Kami!

Visit Us at Facebook

Ikrar Pengasas

Saya ingin membantu menyembuh sekurang-kurangnya 1 JUTA pesakit dan melahirkan 1000 jutawan sebelum saya menghembuskan nafas terakhir

- Dato’ Dr. Noordin Darus

Tentang Kami

Kami merupakan Mobile Stokis WorldWellness Network (WWN) bagi Negeri Sembilan yang beroperasi di Nilai menyediakan perkhidmatan pembelian dan penyelenggaraan produk bagi pelanggan serta ahli WWN di seluruh Malaysia baik secara offline mahupun online. Selain dari itu, kami turut menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan Sistem RxWater lama dan The All New RxWater iaitu sistem penapis air Rx-Water yang baru.

(Baca selanjutnya...)

Joomla extensions by ZooTemplate.com