Malay Chinese (Traditional) English French German Indonesian Vietnamese
Print

Sistem Penapis Air guna Seramik Tulang Babi

Seramik rxwater yang diperbuat dari batu kapur Gred A diimport dari EnglandBerhati-hati bahan seramik dalam alat penapis air dari tulang haiwan

Ramai para pengguna khususnya yang ber agama Islam tidak menyedari tentang fakta terpenting mengenai bahan seramik yang banyak digunakan di dalam kebanyakan alat sistem penapis air yang terdapat di pasaran. Bahan seramik ini biasanya terdapat pada bahagian tabung katrij pertama pada mana-mana sistem penapis air.

Bahan seramik ini berfungsi untuk menyaring bahan lumpur, lumut, microorganisma dan bahan-bahan cemar yang besar sebelum melalui proses penyaringan berikutnya. Akan tetapi satu hakikat yang perlu disedari oleh kesemua pengguna Islam ialah kebanyakan bahan seramik yang ada di pasaran diperbuat dari bahan ‘tulang haiwan’ yang dihancurkan, diproses secara mampatan serta dibentuk seperti tiub untuk dipasang pada kartrij sistem penapis air. Ia kebanyakannya terdiri dari seramik filter yang diimport dari negara China yang mana harganya jauh lebih murah berbanding bahan lain.

 

Fakta kedua yang lebih menakutkan ialah ada juga bahan ini diperbuat dari tulang khinzir atau dalam bahasa yang lebih mudah difahami, 'tulang babi'. Ramai juru jual sistem-sistem penapis air pun tak tahu tentang fakta ini. Dr. Noordin menyedari dan menginsafi perkara ini dan memberikan alternatif kepada para pengguna Islam untuk memilih sistem beliau, Rx-Water yang beliau reka sendiri dengan menggunakan bahan seramik yang diperbuat dari batu kapur bermutu tinggi. Ia lebih selamat & suci.

Bagaimana nak mengenal bahan seramik dari tulang?

Lihat serbuk putih batu kapur asli yg melekat pada tangan model.Mudah, tetapi ianya perlu diperiksa sebelum sistem itu dipasang di rumah anda dan sebelum memasukkan air ke dalam system tersebut. Buka alat kartrij seramik tersebut dan gosok sedikit dengan jari anda. Jika anda lihat ada serbuk putih pada jari anda, bermakna ianya diperbuat dari batu kapur. Akan tetapi, jika ianya terasa agak licin & sukar untuk mengeluarkan serbuk padanya, maka kemungkinan besar ianya adalah diperbuat dari tulang. Bahan tulang ini efektif, murah & mudah didapati di dalam pasaran. Oleh yang demikian, banyak syarikat pengeluar alat penapis air ini menggunakannya.

Cubalah renungkan, hampir 90% alat penapis air di pasaran negara kita adalah diimport terutamanya dari negara-negara timur seperti taiwan, jepun & korea. Malah produk penapis yang datang dari negara-negara barat pun menggunakan bahan-bahannya yang diproses di china & taiwan.

Sistem rawatan air beraura Rx-Water adalah satu-satunya sistem dalam sejarah yang dihasilkan oleh seorang doktor pakar muslim yang mana beliau sendiri mengharungi penyakit kanser yang serius dan diberi ilham oleh Ilahi dengan penemuan unsur tanah liat & air suci & mempunyai unsur tenaga (semasa bertarung dengan kanser dulu) dan menghasilkan sistem ini untuk dirinya sendiri pada mulanya (sehingga beliau sembuh dengan izin Allah) dan kemudian dimanfaatkan oleh orang lain. Dan syarikat yang beliau asaskan untuk memasarkan inovasi beliau ini adalah 100% milik penuh orang bumiputera Islam yang membayar zakat.

Sesuatu yang bagus itu bukan hanya perlu baik, tetapi juga perlu ‘benar’, renung-renungkanlah…

Sijil HALAL yang dikeluarkan oleh JAKIM untuk RxWater WWN.

Mencari yang HALAL itu fardhu. Jangan pula kita tidak ambil hirau tentangnya kerana Allah swt takdirkan kita tahu melalui perantara seseorang untuk menyelamatkan kita, maka wajib untuk kita bertindak dan menyampaikan kepada saudara muslim kita yang lain pula. Ini adalah anugerah Iahi kepada sesiapa sahaja yang diizinkan untuk manfaat seluruh umat Islam.

Kami sedaya upaya berusaha bagi membolehkan setiap orang pasti mampu memiliki penapis air RxWater yang dicipta oleh seorang doktor pakar Islam dan juga seorang cancer survivor ini dengan itu kami menyediakan pelbagai kemudahan pembiayaan mudah dan murah…

  1. Skim pembayaran kad kredit ansuran tanpa faedah
  2. Skim pembiayaan peribadi melalui koperasi terpilih untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun dengan pembayaran serendah RM38 sebulan (kami akan uruskan untuk anda)

Anda juga boleh trade-in penapis lama anda kepada kami dan mendapat rebet sehingga RM300!!!

Berminat??

Inginkan lebih maklumat dan flyer percuma mengenai rxwater ini? Sila SMSkan kepada kami (017 3727 459):

  • Nama
  • Alamat
  • No Telefon

Untuk kami hubungi anda.

 

http://pusatservisrxwater.worldwellness2u.net/images/stories/demo/icon-3.pngRelated Links

pusat servis rxwater Cara Pembelian dan Pembayaran Rx-Water
pusat servis rxwater Fungsi setiap Kartrij dalam sistem Rx-Water

 

 

Jika anda merasakan yang kesihatan itu mahal, cubalah pula kesakitan! Hubungi Kami!

Visit Us at Facebook

Ikrar Pengasas

Saya ingin membantu menyembuh sekurang-kurangnya 1 JUTA pesakit dan melahirkan 1000 jutawan sebelum saya menghembuskan nafas terakhir

- Dato’ Dr. Noordin Darus

Tentang Kami

Kami merupakan Mobile Stokis WorldWellness Network (WWN) bagi Negeri Sembilan yang beroperasi di Nilai menyediakan perkhidmatan pembelian dan penyelenggaraan produk bagi pelanggan serta ahli WWN di seluruh Malaysia baik secara offline mahupun online. Selain dari itu, kami turut menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan Sistem RxWater lama dan The All New RxWater iaitu sistem penapis air Rx-Water yang baru.

(Baca selanjutnya...)

Joomla extensions by ZooTemplate.com