Malay Chinese (Traditional) English French German Indonesian Vietnamese
Print

Anda suka beli air dari mesin layan diri? Awas!

Anda suka beli air dari mesin layan diri? Baca pendedahan ini selepas sampel dari air itu diuji.. 

Air yang anda beli dari mesin layan diri mungkin tidak sebersih yang anda fikirkan. Sebanyak 29 sampel air telah diambil dari mesin tersebut di seluruh Lembah Klang dan hampir semuanya telah dicemari. Terdapat beberapa jenis bakteria berbahaya seperti E. coli, Koliform dan bakteria bertoksin Clostridium perfringens - jenis bakteria yang sama terdapat di dalam air kumbahan yang tidak dirawat. Koliform dan Clostridium perfringens juga merupakan bakteria yang sama terdapat dalam najis manusia dan haiwan. Bakteria ini boleh menyebabkan kekejangan, cirit-birit dan masalah pencernaan yang lain.

 The Star menjalankan beberapa ujian bersama dengan Forum Air Malaysia, sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara. Forum Air Malaysia membuat ujian terhadap 14 sampel pada April manakala The Star menjalankan ujian terhadap 15 sampel. Sampel-sampel air diambil dari mesin layan diri di sini dan di Subang Jaya, Cheras, Klang dan Kuala Lumpur. Di bawah Akta Air Minum Selamat Malaysia, sepatutnya tidak ada sebarang kesan Koliform atau E. coli dalam air minuman. Eksekutif Dasar dan Penyelidikan Forum Air Jesslyn Pek berkata adalah membimbangkan apabila kebanyakan sampel tidak menunjukkan kesan klorin atau fluorida bebas, yang merupakan bahan kimia yang diperlukan untuk membunuh bakteria di dalam air.

Print

Pembelian Penapis Air RxWater menggunakan Skim Ansuran AEON Credit

Berita baik untuk anda. Kini syarikat WorldWellness Network telah mengadakan kerjasama dengan AEON Credit bagi memudahkan pelanggan kami untuk memiliki Sistem Penapis Air RxWater dengan Skim Ansuran dengan AEON Credit. Permohonan AEON Credit yang diproses kebiasaannya boleh mendapat kelulusan dalam masa 2 hari saja apabila dokumen yang disediakan oleh pelanggan lengkap!

Kini anda mampu memiliki RxWater dengan bayaran serendah RM106.00 sebulan dengan terjalinnya usahasama antara Worldwellness Network & AEON Credit!

Gaji minima yang diperlukan hanya serendah RM1,100.00 sebulan!

Sila hubungi kami untuk dapatkan Borang Permohonan dan kami akan hantarkan kepada anda!

Syarat pinjaman melalui AEON Credit:-

1. Umur >18 (salinan IC)
2. Berpendapatan tetap minima RM1,100 sebulan (setelah ditolak Socso & EPF sahaja)
3. Penyata Akaun Terkini (salinan)
4. Slip gaji 1 bulan terkini (salinan)

Isi borang dan tandatangan. Serahkan semua dokumen. (Kalau anda tidak berkerja boleh memohon di bawah nama orang lain - suami, adik beradik).

Permohonan akan diproses dalam 3 - 5 hari berkerja. Setelah diluluskan, kami akan uruskan pemasangan Rx Water di tempat anda dan akan buat kutipan bayaran ansuran untuk bulan pertama.

Keterangan lanjut mengenai skim pembelian unit penapir air terapi beraura RxWater Healing System ini boleh dibaca melalui link dibawah:

Pembelian The All New Rxwater secara Ansuran Aeon

Print

Berhati-hati Bahan Seramik Dalam Alat Penapis Air Dari Tulang Haiwan!

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-99 yang bersidang pada 4-6 Mei 2012 telah membincangkan mengenai Hukum Penggunaan Peralatan Dan Perhiasan Berasaskan Abu Tulang Haiwan (Bone China).

Sumber : http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-penggunaan-peralatan-dan-perhiasan-berasaskan-abu-tulang-haiwan-bone-china

Muzakarah menegaskan bahawa berdasarkan mazhab Shafie, sifat kenajisan babi masih kekal dalam produk bone china dan sifat najis tersebut tidak akan hilang kerana proses istihalah dianggap tidak berlaku.

Muzakarah juga berpandangan bahawa sekiranya penggunaan produk bone china yang berasaskan abu tulang haiwan yang TIDAK HALAL mengikut Syarak ini diharuskan, maka ia akan membuka ruang kepada penggunaan produk-produk bersumberkan haiwan yang tidak halal mengikut syarak berleluasa.

Print

Why Not RO Water?

There has been some debate over the years concerning the effectiveness and efficiency of reverse osmosis treatment, but for the most part, nutritional experts now advise against drinking distilled or de-mineralized water.

  • Purified or reverse osmosis water is free of dissolved minerals and, because of this, has the special property of being able to actively absorb toxic substances from the body and eliminate them.

  • Fasting using reverse osmosis (RO) water can be dangerous because of the rapid loss of electrolytes (sodium, potassium, chloride) and trace minerals like magnesium, deficiencies of which can cause heart beat irregularities and high blood pressure.

  • Cooking foods in reverse osmosis (RO) water pulls the minerals out of them and lowers their nutrient value.
Jika anda merasakan yang kesihatan itu mahal, cubalah pula kesakitan! Hubungi Kami!

Peluang Perniagaan, Produk WorldWellness!

Usahawan WorldWellness NetworkKami mempelawa individu yang berminat menambah pendapatan tambahan samada secara 'Separuh Masa' atau 'Sepenuh Masa' dengan menjadi pengedar Rx-Water, serta produk-produk lain keluaran WorldWellness Network (WWN) di seluruh Malaysia. Kursus dan bimbingan intensif disediakan bagi mereka yang serius.

 

http://pusatservisrxwater.worldwellness2u.net/templates/ja_community_plus/images/icons/icon-arrow.png Maklumat Lanjut | http://pusatservisrxwater.worldwellness2u.net/templates/ja_community_plus/images/icons/icon-arrow.png Hubungi Kami

Visit Us at Facebook

Ikrar Pengasas

Saya ingin membantu menyembuh sekurang-kurangnya 1 JUTA pesakit dan melahirkan 1000 jutawan sebelum saya menghembuskan nafas terakhir

- Dato’ Dr. Noordin Darus

Tentang Kami

Kami merupakan Mobile Stokis WorldWellness Network (WWN) bagi Negeri Sembilan yang beroperasi di Nilai menyediakan perkhidmatan pembelian dan penyelenggaraan produk bagi pelanggan serta ahli WWN di seluruh Malaysia baik secara offline mahupun online. Selain dari itu, kami turut menyediakan perkhidmatan penyelenggaraan Sistem RxWater lama dan The All New RxWater iaitu sistem penapis air Rx-Water yang baru.

(Baca selanjutnya...)

Joomla extensions by ZooTemplate.com